top of page

Een Kleurrijk Verhaal

Exposanten: Jan Willem Yzerman, Martine de Ruiter, Jojoma, Hans Elsas, Vicky Brinkmann, Lieneke van der Velde en Annemieke Botterman

Een Kleurrijk Verhaal
Een Kleurrijk Verhaal

Tijd & locatie

14 feb t/m 2 mrt

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Een nieuwe expositie in galerie Bloemendaal, pop-up podium voor beeldende kunst in het grote leegstaande pand van de voormalige winkel van Blokker, midden in de winkelstraat van Bloemendaal. Het pand mag gebruikt worden voor exposities en kunst gerelateerde activiteiten, lezingen, workshops, e.d.

Kunst is een mooie bestemming voor tijdelijke leegstand. Van 14 februari tot 3 maart exposeren Vicky Brinkmann, Martine de Ruiter, Hans Elsas, Jan Willem Yzerman, Lieneke van de Velde en Annemieke Botterman.

JoJaMa, Joke Hoogendoorn is sieradenontwerpster. Ze reist regelmatig naar China en koopt daar in verschillende steden zoetwaterparels en edelstenen. Die zijn de basis voor haar sieraden, die variëren van ingetogen tot uitbundig. Ook maakt ze sieraden op maat.

Vicky Brinkmann is filosoof en beeldend kunstenaar. In haar bronzen beelden, schilderijen en haiku’s probeert ze vorm te geven aan haar beschouwend denken en aan wat haar in het leven raakt. Haar gevleugelde beelden - haar laatste beeld bestaat alleen nog maar uit vleugels - en haar geabstraheerde landschappen laten een drang naar vrijheid zien. Een zoeken naar een nieuw evenwicht.

Martine de Ruiter is schilder en vormgever. Ze gebruikt in haar schilderkunst een zelfontwikkelde techniek met ‘paletstukken’, gedroogde verf van haar palet. Dit zorgt in haar geabstraheerde bloemenwerken voor reliëf en een scherp contrast. Ze heeft een unieke stijl. Martine exposeert zeer regelmatig en daarnaast werkt ze ook in opdracht.

Lieneke van der Velde

Voor Lieneke zijn het (stedelijk) landschap en interieurs de basis van haar werk. Ze heeft een fascinatie voor complexe bouwsels en stadsgezichten. Enerzijds de strakke dwingende architectuur, anderzijds de steeds veranderende poëzie van landschap, licht en lucht. Daarbinnen zoekt ze naar de lichte stilte, de drukkende schaduw, de zindering van de zon of de beklemming van een ruimte.

Jan Willem Yzerman maakt vrolijke, kleurrijke schilderijen. Tegelijkertijd is zijn werk ook altijd in evenwicht.

Hans Elsas

Geometrische en architectonische onderwerpen hebben zijn interesse. Van huis uit is hij architect. Daarnaast maakt hij ook landschappen, stillevens en figuurstudie. Op deze tentoonstelling zijn een aantal van die figuurstudies te zien.

Annemieke Botterman maakt bijzondere keramieke beelden.

Deel dit evenement

bottom of page