top of page

Juni 2019

Verbonden in Verscheidenheid

Juni 2019
Juni 2019

Tijd & locatie

13 juni t/m 7 juli 2019

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

De galerie die midden in de winkelstraat staat, presenteert een nieuwe zomertentoonstelling:

VERBONDEN IN VERSCHEIDENHEID

Het werk is uiteenlopend en vaak heel vernieuwend: pentekeningen met batiktechnieken, twee en drie dimensionaal werk op papier, beelden in steen, sieraden, ruimtelijk werk van diverse materialen en schilderijen.

Angeline Rood werkt veel met papier en karton, vaak aangevuld met textiele technieken. Ook maakt zij kunstenaarsboeken. Eenvoudige vormen en sterke kleuren zijn kenmerkend voor haar werk.

Sonja Andela geeft haar natuurobservaties vorm in inkttekeningen. Ze heeft een nauwe relatie met Indonesië en maakt gebruik van batik technieken. Ze onderzoekt het proces om het vormloze vorm te geven.

Veerle Blaauw is grafisch vormgever en heeft in 2011 de overstap gemaakt naar ruimtelijke kunst. Zij werkt met contrasten in materiaal, zoals ijzerdraad, gaas, papier, stof, restmateriaal en bouwmateriaal.

Ada van Wonderen maakt beelden uit steen met mooie eenvoudige vormen. Ze hakt in een heel eigen handschrift.

Gea Snijders is goudsmid en maakt sieraden in goud en zilver. Ze werkt voornamelijk in opdracht en maakt uit bestaande sieraden nieuwe sieraden.

Joke Hoogendoorn reist voor haar sieraden regelmatig naar China, waar ze zoetwaterparels en edelstenen koopt.

Marion van Harreveld. Haar inspiratiebron is de natuur, de spelingen van licht, rotsen, water sneeuw en wolken. Op doek of papier laat ze zien wat ze heeft meegemaakt.

Floor de Bruyn Kops. Nieuw werk op groot formaat met als inspiratiebron de lente en de uitdrukking 'travailler dans la joie cést le secret du bonheur'.

Hommage aan Margriet Knies (1942-2019)

Margriet woonde en werkte lange tijd in Frankrijk. In 2015 keerde ze terug naar Soest, Nederland. Begin dit jaar overleed ze in Bloemendaal. Margriet Knies schreef over haar werk: 'Zin in schilderen krijg ik, denkend aan wat ik zag in de natuur -hier en ver hier vandaan- aan vormen en vooral kleuren, in werkelijkheid en in mijn fantasie'.

Deel dit evenement

bottom of page