top of page

Najaarsexpositie

Met uitleg van de kunstenaars en Dogon

Najaarsexpositie
Najaarsexpositie

Tijd & locatie

3 t/m 24 december 2021

Pop-Up Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Tijdens deze laatste expositie van 2021 vragen wij uw speciale aandacht voor de Dogon.

In West Mali wonen de Dogon. Hier werkt Partners Pays-Dogon samen met de Dogon aan betere leefbaarheid. Met projecten op het gebied van onderwijs, de vergroening van de woestijn, water, vrouwen, gezondheid en cultuur. Maak kennis met de bijzondere, kleurrijke eigen cultuur in de vorm van beelden, objecten, rituele gebruiksvoorwerpen en ook juwelen, kettingen, armbanden. De opbrengst van de verkochte artikelen komt geheel ten goede aan de Dogon.

De kunstenaars die tijdens de eindejaarsexpositie zijn:

Ans Doorten schildert met acryl op doek, abstract impressionistisch: "Intuïtief zet ik grote transparante kleurvlakken op en schep daarin vervolgens chaos met lijnen en kleinere vormen. Die ga ik daarna weer 'saneren' om rust, gelaagdheid en ruimte in mijn werk te krijgen."

Marion van Harreveld schilderijen en ruimtelijk werk: "Als ik werk maak op mijn atelier ervaar ik rust. De natuur is mijn grote inspiratie bron. Ben gefascineerd door spelingen van het licht, rotsen, water sneeuw en wolken.

Wanneer ik bezig ben in mijn atelier is het een grote chaos. Het lijkt of ik alles door elkaar doe maar er is wel degelijk een lijn in te ontdekken. Ik kan uren bezig zijn met nieuwe ontdekkingen op zelf gemaakt papier met inkt acryl en houtskool.

Joke Hoogendoorn maakt sieraden van zoetwaterparels en edelstenen in allerlei kleuren en vormen, kant & klaar of custum made. Dat betekent dat uw wensen op het gebied van sluitingen, lengte en/of tussenstukken kunnen worden verwerkt.

Gea Snijders gebruikt voornamelijk goud en zilver al of niet gecombineerd met diverse edelstenen en parels: "ik werk zowel in opdracht als aan mijn eigen collectie. Deze collectie is veelzijdig en kenmerkt zich door het gebruik van strakke vormen aan de ene kant en organische vormen aan de andere kant. Het komt vaak voor dat de gebruikte edelstenen het uitgangspunt vormen voor het te realiseren ontwerp."

Sjoerd Bras Als schilder vanaf mijn 18 e fulltime aan de gang ben ik inmiddels op een punt gekomen dat nieuwe wegen mij een eindeloze inspiratie geven en haast doen vergeten dat leven ook uit iets anders bestaat dan schilderen.

Schilderen leidt mij in mijn eigen fantasie, mijn onderwereld. Omdat ik mijzelf niet volledig doorheb is die fascinerend en leidt mij naar mijn verleden, heden en wat komt. Dat is een onuitputtelijke bron, en werkt als een meditatie. Technisch heb ik inmiddels een peil bereikt waardoor ik complexe schilderijen kan maken en mij niet hoef te beperken.

Deel dit evenement

bottom of page