top of page

November Expositie

Exposanten: Alice Brasser, Frans Janssen en Hanneke Barendrecht, het Sieradencollectief en de leden van Fiore, Kunstkring Bloemendaal

November Expositie
November Expositie

Tijd & locatie

November 2018

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Alice Brasser

Haar onderzoek in de schilderkunst richt zich vaak op landschappen - waarbij verf en kleur een strategische rol spelen. Dan weer vlammend, dan weer in ongewone pasteltinten. Lekker frêle en transparant of juist modderig geschilderd met arceringen, spatten en dunne waterige stukken. De kijker wordt gelokt om met zijn neus op het doek het verflandschap te bekijken.

Frans Janssen

Het perfecte beeld bestaat natuurlijk niet. Toch ben ik daar voortdurend naar op zoek. Achtergrond informatie kan helpen begrijpen hoe en waarom een foto of schilderij gemaakt is. Het is echter in eerste instantie het beeld zelf, dat moet communiceren met de kijker.

Hanneke Barendrecht

Mijn statement is het creëren van een nieuwe ruimtelijkheid op basis van bestaande realiteit. Met de oorspronkelijke ‘roots’ in de architectuur bouw ik steeds een vernieuwde werkelijkheid in vorm en beeld. Het beeldend werk kent een seriematige opbouw.

Vanuit een bepaald thema vormt zich een bundeling in papier, glas en andere materialen tot een kunstenaarsboek of een zelfstandige installatie.

Haarlems Sieradencollectief

Creativiteit, ambachtelijkheid en professionaliteit vormen de binding tussen de leden van Haarlems Sieraad Collectief. De verscheidenheid aan inspiratiebronnen en diversiteit in visie en werkwijze uit zich in uiteenlopende vormgeving, materiaalgebruik en technieken. Het is juist deze combinatie die de gezamenlijke projecten van Haarlems Sieraad Collectief zo interessant maakt voor een breed publiek.

Kaarten

  • Student

    US$ 0,00
  • Regular

    US$ 15,00
  • Seniors

    US$ 0,00

Totaal

US$ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page