top of page
  • Mark Doorn

'La Troupe'Van 14 september t/m 8 oktober 2019 de expositie 'La Troupe'. 'La Troupe' is een groep van vijf schilders uit diverse streken van Nederland, die al meer dan twintig jaar bestaat. Het werk is heel divers: van realistisch tot abstract of uitbundig tot ingetogen.

'La Troupe' bestaat uit:

Ans Bakker - van der Pluijm. Zij heeft de opleiding gedaan aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze heeft een eigen signatuur en in haar werk probeert ze samenhang te vinden tussen steeds nieuwe composities.

Willem van Buijtenen. Zijn werk kenmerkt zich door een ingetogen kleurgebruik en verstilde composities. De torenhoge bebouwing langs de Spaanse kust heeft hem laten verleiden tot de serie 'Español'. Opleiding Academie der schone Kunsten te Arendonk (België)

Nikolaj Dielemans. Zijn werk laat een wonderlijke wereld zien van associatieve composities, kleuren en vormen, het werk balanceert tussen abstract en concreet. Opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten en de Academie van Bouwkunst te Rotterdam.

Louise Druijts. Natuurelementen zijn haar inspiratiebron. Door haar eigenzinnige wijze van kleurgebruik raken haar schilderijen steeds verder verwijderd van de realiteit. Net als Willem deed ze de opleiding aan de Academie der schone Kunsten te Arendonk. Inez Jonkergouw schildert concrete voorwerpen, liefst met gemengde technieken. Het leidt vaak tot verrassende resultaten.

Buiten 'La Troupe' exposeren:

Marja Verhage. Haar stenen beelden laten beweging zien. Het intrigereert haar om beweging weer te geven in zoiets onbeweeglijks als steen. Haar beelden doen denken aan abstracte groeivormen.

Joke Hoogendoorn is sieradenontwerpster. Ze reist regelmatig naar China en koopt daar in verschillende steden zoetwaterparels en edelstenen. Die zijn de basis voor haar sieraden, die variëren van ingetogen tot uitbundig.

Marion van Harreveld. Haar inspiratiebron is de natuur, de spelingen van licht, rotsen, water sneeuw en wolken. Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang.

Floor de Bruyn Kops laat werk zien dat gaat over binnen en buiten vormen, over bloemen en kleur. ‘Travailler dans la joie c’est le scret du bonheur’


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page