top of page

Kunst voor Oekraïne

Koop kunst om steun te bieden aan de Oekraïners

zaterdag 5 maart, 11.00 – 17.00 uur

50 tot 100% van de opbrengst gaat naar:

Stichting Oekraïne heeft hulp nodig / Фонд Україна потребує допомоги


Op zaterdag 26 februari 2022, kwam tijdens de tentoonstelling 'Verstilde Schoonheid' in Galerie Bloemendaal spontaan een inzamelingsactie op gang voor Oekraïne. De Oekraïense pianist Oleksandr Vladimirov die tijdens deze tentoonstelling speelde, kwam met de Oekraïense vlag en vroeg aan de bezoekers van de tentoonstelling een bijdrage te geven voor de Stichting Oekraïne, die hulp biedt aan de Oekraïners. Tijdens zijn recital kwam één van de bezoekers, Tatjana, een professionele volkszangeres uit Sint Petersburg naar hem toe. Samen speelden ze piano en zongen ze dezelfde liederen. Het was een emotionele middag.

 

Hoe kan je op dit moment een klein steentje bijdragen om hulp te bieden. Graag nodigen we je uit om naar de galerie te komen om kunst te kopen voor Oekraïne. Vijftig tot honderd procent van de verkoop van de kunstwerken en kunstopdrachten gaat naar de Stichting Oekraïne.

 

De kunstenaars zijn Olga Tolstova (Rusland), Oleksandr Vladimirov (Oekraïne), Tilmann Mayer-Faje  (Duitsland), Louis Blondiau (België),) en uit Nederland Victorine Loomans, Yvonne van den Elsen, Joke Hoogedoorn, Marion van Harreveld en Floor de Bruyn Kops.

We organiseren op 5 maart ook een aantal performances en we hopen op uw steun!

Tilmann Meyer-Faje

Buildings
 

'One component piled until collapse',  
 

keramiek

Tilmann Meyer-Faje

Prefabricated City

Keramiek

Prefabricated-city-1024x683.jpg

Olga Tolstova

Oekraïense vrouw

pastel

Louis Bondiau

Bright Morning

oil on panel

Louis Bondiau 'Bright morning',  oil on panel  2021.JPG
bottom of page