top of page

April 2019

Exposanten: Jan Wiesman, Ada van Wonderen, Joke Hogendoorn, Carine van Gorp en Floor de Bruyn Kops

April 2019
April 2019

Tijd & locatie

11 apr t/m 5 mei 2019

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Een nieuwe expositie in galerie Bloemendaal, pop-up podium voor beeldende kunst in het grote leegstaande pand van de voormalige winkel van Blokker, midden in de winkelstraat van Bloemendaal. Het pand mag gebruikt worden voor exposities en kunst gerelateerde activiteiten, lezingen, workshops, e.d.

Kunst is een mooie bestemming voor tijdelijke leegstand. Van 11 april tot 5 mei exposeren Jan Wiesman, Ada van Wonderen, Joke Hogendoorn, Carine van Gorp en Floor de Bruyn Kops

Ada van Wonderen

Mijn drijfveer is objecten te maken die ‘warmbloedig abstract’ zijn. Ik laat zo veel mogelijk weg om een kern van eenvoud over te houden. Mijn volle concentratie gaat uit naar wat er dan aan vorm overblijft. Een vorm, niet als levenloos object maar als een vorm die geschiedenis met zich mee draagt. Het materiaal natuursteen waarin ik werk, draagt de geschiedenis van onze aarde in zich, het is de aarde zelf. Mijn fascinatie voor natuursteen betreft inmiddels ook het geologische verhaal. Daarmee is ook het proces van abstraheren ingezet, met meer aandacht voor het materiaal. Ik wil de steen ‘ruimte’ geven zich te laten zien als een zelfstandigheid.

Joke Hoogendoorn

JoJaMa levert sieraden van zoetwaterparels en edelstenen in allerlei kleuren en vormen en breidt regelmatig de collectie uit met nieuwe sieraden. Alle artikelen zijn handgemaakt en vervaardigd uit 100% natuurlijke en zelf geïmporteerde materialen.

Carine van Gorp

Carine van Gorp vergroot vaak in haar werk bepaalde thema’s uit en combineert deze dan met elementen en kleuren die gebaseerd zijn op de natuur. Alle kleine en grote dingen die in de natuur te vinden zijn, staan symbool voor het leven en de energie. Ze wil de wereld om haar heen verdieping geven door het te vervormen naar een nieuwe werkelijkheid. Carine werkt in de schilder- en in de druktechniek met vele lagen over elkaar heen. Zij streeft daarin naar een eigen helderheid. Zij zegt daarover: “Het begin van een kunstwerk is de zoektocht, deze is vaak ondoorgrondelijk; het resultaat is uiteindelijk licht en duidelijk. Net als in de natuur vinden we opeenvolgend chaos en orde, elementen die elkaar aanvullen. Dat geldt ook voor donker en licht, eigenlijk voor alle tegengestelde vormen.”

Floor de Bruyn Kops

Alles is met elkaar verbonden en tegelijkertijd is alles ook verschillend. Schilderen is een spel van vorm, kleur, structuur, lijn en vlak. Vormentaal is grenzeloos, een kleine verandering geeft direct een ander beeld. In de beeldende kunst wil je een verhaal vertellen maar ook is het een schilderkunstig onderzoek. Het is een ontdekkingsreis, op zoek naar iets wat je wellicht nooit helemaal zal vangen. Elk schilderij is een avontuur. Schilderen is passie, geluk en loslaten.

Deel dit evenement

bottom of page