top of page

Concert

violiste Laura Oomens en harpist Joost Willemze spelen werken van onder meer Johann Sebastian Bach, Enrique Granados, Camille Saint-Saens en Henk Badings.

Concert
Concert

Tijd & locatie

18 feb 2023, 19:00

Pop-Up Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

violiste Laura Oomens en harpist Joost Willemze spelen werken van onder meer Johann Sebastian Bach, Enrique Granados, Camille Saint-Saens en Henk Badings.

Laura Oomens komt uit een muzikale familie en kreeg haar eerste vioollessen van haar vader op vierjarige leeftijd. Zij vervolgde de lessen vanaf haar 12 levensjaar bij Herman Krebbers. Zij studeerde vervolgens in Berlijn en London, waar ze 'cum laude' haar Masters in Music Performance haalde. Ze werkte in diverse gerenommeerde orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Residentie Orkest als tweede concertmeester. Sinds 2012 is Laura verbonden aan het Nederlands Kamerorkest en speelt zij veel kamermuziek. De viool die Laura bespeelt is een instrument van vioolbouwer Joseph Gagliano uit 1779, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.  

Joost Willemze begon op 7 jarige leeftijd met harp spelen. In 2008 werd hij leerling van 's Nederlands bekendste harppedagoge Erika Waardenburg, maar kreeg ook les van Edward Witsenburg, Emmanuel Ceysson en Isabelle Perrin. Joost won prijzen op nationale en internationale concoursen, onder meer op het Internationale Harpconcours in Wales. Als solist trad hij op met Nederlands Kamerorkest en tijdens het Kinderprinsengrachtconcert. Hij is regelmatige gast op festivals als het Grachtenfestival en het Dutch Harp Festival en was tweemaal te gast bij Hans van den Boom's live Radio 4 programma De Spiegelzaal in het Concertgebouw in Amsterdam.

Na afloop van het concert is er een glaasje en geeft Chris Tap een korte toelichting op zijn beelden in de tentoonstelling ‘De groene eeuw, ooit is nu’.

maximaal 30 gasten, reserveren via anderhalve meter concerten.nl

Deel dit evenement

bottom of page