top of page

3 september t/m 3 oktober 2021

|

Pop-Up Galerie Bloemendaal

harmonie en dissonant in de kunst

Najaarsexpositie

harmonie en dissonant in de kunst
harmonie en dissonant in de kunst

Tijd & locatie

3 september t/m 3 oktober 2021

Pop-Up Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Op 3 september start de nieuwe tentoonstelling in Galerie Bloemendaal. Het gaat over kunst die met elkaar harmonieert of juist schuurt en wrikt als je ze bij elkaar zet. Wat voelt beter, wat krijgt meer aandacht: de harmonie of dat wat elkaars tegenpool vormt. Wat is het resultaat van zo'n uitgangspunt voor een tentoonstelling? Wordt dat chaos, spannend, voegt het wat toe aan ieders werk? De uitkomst is te zien op deze tentoonstelling. Tussen de werken hangt, staat ook een werk van een aantal andere kunstenaars.

Janneke Makkink keramiek

Haar werk is geïnspireerd op industriële architectuur. Ze gebruikt deels kenmerkende aspecten, zoals schoorstenen, steunberen, trappen en poorten. Haar bouwsels geven vaak een vertekend beeld geven van de werkelijkheid.

Walter Sans foto's

Hij gebruikt veelal oude analoge technieken. Hij laat verschillende nieuwe werken zien, waaronder Cyanotypen, dubbelopnamen en Polaroid emulsion-transfers.

Joke Noordstrand porselein

Zij was deze zomer artist in resident in Le Maupas en het resultaat is nu te zien. Ze is geïnteresseerd in de schoonheid van verval en verrotting. Alles om ons heen valt immers op den duur uit elkaar.

Olga van der Klooster schilderijen

Olga is architectuurhistoricus en onderzoeker van kleur en schilderingen in de historische bouwkunst. Haar impressionistische olieverflandschappen zijn kleine, sfeervolle gedichtjes. Een ode aan de natuur.

Annalinda Wagenaar divers werk

'Wat ik vind mag het zeggen’ Ze laat zich leiden door wat ze vindt: spullen die door duizenden handen zijn gegaan voor ze in samenstellingen worden gestopt. Zo krijgt het alledaagse een waarde die het daarvoor nooit kreeg.

Jeroen Effern schilderijen

Verschijnend. Verdwijnend. Het wit kent twee richtingen. Op het kruizen van de twee ligt het werk van Jeroen.

Deel dit evenement

bottom of page