top of page

Juli 2019

De Haagse Tekenschool te Bloemendaal

Juli 2019
Juli 2019

Tijd & locatie

7 juli t/m 4 augustus 2019

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Wat hebben blue hour metaal, het geheim van koning Midas, een godin, de bus en een rokertje gemeen? Dat de makers van deze kunstwerken allen gestudeerd hebben aan de Academie voor beeldende kunsten te Den Haag. In de volksmond ''De Haagse Tekenschool''genoemd. Hun werk is zeer verschillend maar toch vind dit werk harmonie in de Pop-up Galerie te Bloemendaal.

Bij Evert Salis (Amsterdam 1965) zien we vooral het dagelijkse en zichtbare. De bus. Een huizenblok. Een verlaten industrieterrein. Herkenbare stukjes Amsterdam of Bollenstreek altijd in kleine formaten.

Bij Corrie van Maris (Hillegom 1962)wordt je geraakt door de poezie van het alledaagse. Haar werk is schijnbaar snel en simpel. Stevig maar ook ingetogen en altijd zeer evenwichtig.

Gerard Schoneveld (Rotterdam 1961)schildert en maakt beelden. Zijn schilderijen in forse penseelstreek vinden hun oorsprong in de realiteit :landschap maar ook stilleven. Zijn beelden stralen kracht en beweging uit en zijn vol humor.

Annemieke Couzy (Amsterdam 1964) werkt kleurrijk, onderzoekend en energiek. Hoe ver kun je gaan met het materiaal? Het levert romantisch abstract werk op dat altijd voort komt uit wat we zien en voelen.

Kom kijken! Iedereen is welkom. Ervaar een afwisselende en energieke tentoonstelling. Al het werk is te koop.

De Haagse Tekenschool te Bloemendaal

bel voor info Annemieke Couzy: 06-21886472

Deel dit evenement

bottom of page