top of page

kunst kleurt de decembermaand

kunst kleurt de decembermaand
kunst kleurt de decembermaand

Tijd & locatie

4 t/m 25 december 2020

Pop-Up Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Martine Lemmens

Textiel objecten en installaties. Ze werkt veel met vilt, wat de mogelijkheid biedt tot meer gelaagdheid. Haar thema's zijn intermenselijke relaties, natuur, kunst en modegeschiedenis.

Karel Gomes

Beeldhouwer. Beeldengroep 'Acht musicerende dames in middeleeuwse kleding met middeleeuwse instrumenten' van brons. Zijn beelden bevinden zich o.a. in het Rijksmuseum, het Amsterdams Historisch Museum en het Centraal Museum te Utrecht. Zijn veelal figuratieve werk kenmerkt zich door krachtige expressieve beelden met een eigen stijl.

Ineke Hezemans

Keramiek. Haar glazuren maakt ze volgens een eigen recept. Al haar vormen draait ze in een verfijnde vormentaal.

Gea Snijders

Goudsmid. Voor haar sieraden gebruikt ze voornamelijk goud en zilver al of niet gecombineerd met edelstenen of parels in strakke of organische vormen. Uw oude sieraad kan ze  ook omtoveren tot een nieuw sieraad.

Joke Hoogendoorn

Maakt sieraden van parels en edelstenen die ze uit China haalt. Naast haar eigen sieraden maakt ze ook sieraden in opdracht.

Afrikaanse maskers, o.a. uit Mali (West Afrika) van de Dogon, een bevolkingsgroep, die bekend staat om zijn kleurrijke, gemaskerde dansen en ceremonies en hun monumentale architectuur.

Verder is werk te zien van Marion van Harreveld, collages, Kuno Grommers, geënsceneerde fotografie en Floor de Bruyn Kops, schilderijen.

Deel dit evenement

bottom of page