top of page

Mei 2019

12 Bloemendaalse kunstenaars en 5 sieraadkunstenaars geven in mei een presentatie van hun werk.

Mei 2019
Mei 2019

Tijd & locatie

17 mei t/m 9 juni 2019

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

12 Bloemendaalse kunstenaars geven hier een kleine presentatie van hun werk, Annemieke Couzy, Maartje Blans, Floor de Bruyn Kops, Nicoline van Goudoever, Imara Reuling, Eva Jorritsma, Mieke Hoefnagels, Yvonne Piller, Karin Montagne, Yolanthe Zwaak, Marion Looijestijn en Chris Tap. Tevens is er werk te zien van 5 sieraadkunstenaars, met zeer uiteenlopende sieraden.

Dominiek Steinmeijer maakt kleine unieke sieraden collecties van titanium. Het is de perfectie van de imperfectie! Technieken uit de oudheid gebruikt ze in combinatie met high-tech titanium.

Ook ontwerpt ze glassculpturen en glazen gedenkmonumenten.

Birgit Laken is een bekende in de wereld van het eigentijdse sieraad. Haar werk is opgenomen in vele internationale museum- en privécollecties. Naast een aantal unieke sieraden laat ze seriesieraden zien, waarvan een aantal 3D geprint zijn.

Iris Nijenhuis studeerde af aan het Amsterdam Fashion Institute met een collectie textiel ontwerpen. Ze ontwikkelde een techniek waarbij laser-gesneden puzzelstukjes van stof, de basis vormen voor het ontwerpproces. Deze techniek leent zich ook uitstekend voor het maken van sieraden.

Francisca Henneman maakt unieke sieraden van industrieel rubber en silicone onder het label Difranci. Het gebruik en hergebruik van industriële resten past helemaal in de vormgeving van haar werk. Haar kunstzinnige sieraden zijn chique, stoer en anders.

Joke Hogendoorn reist regelmatig naar China om in verschillende steden zoetwaterparels en edelstenen in te kopen. Die zijn de basis voor haar sieraden, die variëren van ingetogen tot uitbundig.

Ineke Hezemans. Haar werk wordt gedraaid van porcelain of steengoed. De glazuren en de engobes ontwikkelt ze zelf, waardoor haar kleuren helder en krachtig zijn. Ze werkt ook graag met asglazuur,

Rob Slooten In de serie Uit het museum toont hij interieurs en details van Nederlandse musea. In deze serie spelen de aanwezige kunstwerken en de bezoekers niet of nauwelijks een rol. Hij is op zoek naar plaatsen in het museum die door de museumverlichting en door het licht dat van buiten naar binnen dringt een bijzondere en geheimzinnige betekenis krijgen.

Marion van Harreveld. Haar inspiratiebron is de natuur, de spelingen van licht, rotsen, water sneeuw en wolken. Op doek of papier laat ze zien wat ze heeft meegemaakt.

Floor de Bruyn Kops. Nieuw werk op groot formaat met als inspiratiebron de lente en de uitdrukking 'travailler dans la joie cést le secret du bonheur'.

Deel dit evenement

bottom of page