top of page

Poëtische Fragmenten

Poëtische Fragmenten
Poëtische Fragmenten

Tijd & locatie

10 t/m 27 oktober 2019

Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Zes kunstenaars, die exposeren bij de GSA Galerie Hilversum, hebben een expositie gemaakt rond het thema Poetische Fragmenten. Een gedicht of dichtregel hebben ze als uitgangspunt genomen voor het werk dat ze hier tonen. Daarnaast laten ze werk zien met het thema 'taal en teken'.

Nora Baetens Natuur is een belangrijk element. Ze gebruikt natuurvondsten die ze gevonden heeft op La Palma voor haar serie cyanotypes “Recuerdos de una  media nairanja”.

Hanneke Barendregt Met de oorspronkelijke roots in de architectuur bouwt ze steeds een vernieuwde werkelijkheid. Haar laatste serie is 'huisje, boompje, beestje', die wordt aangevuld met haar duurzaam gefabriceerde serie 'boekenhuisjes'.

Renée Blom is grafisch kunstenaar. Speciaal voor deze expositie zij twee hangende boeken gemaakt, waarin kleine tekeningen met handgeschreven haiku's te zien zijn. Het zijn twee opzichzelfstaande elementen die een verbinding met elkaar aangaan.

Marja Smeets werkt met potlood, krijt, verf, papier en textiel. Het toepassen van verschillende materialen en technieken in eenzelfde vlak levert vaak onverwacht harmonieuze resultaten op.

Joke Struik heeft een eigen techniek ontwikkeld in lino en ets. Zij werkt met gedichten van haarzelf en van anderen.

Ton Vroman is een schilder in hart en nieren. Hij werkt met olieverf en acryl op doek en op papier. Zijn werk is transparant en gelaagd.

Naast deze groep kunstenaars exposeren ook:

Eva Jorritsma. Zij laat haar sprookjesachtige en poëtische keramische beelden zien.

Yvonne Piller Haar beelden in brons sluiten naadloos aan bij de titel van deze tentoonstelling 'Poëtische fragmenten'.

Joke Hoogendoorn Sieraden van poëtische parels uit China

Deel dit evenement

bottom of page