top of page

Verstilde Schoonheid

Kunstenaars uit verschillende hoeken en windstreken, verbonden in verstilling

Verstilde Schoonheid
Verstilde Schoonheid

Tijd & locatie

12 februari t/m 20 maart 2022

Pop-Up Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

De kunstenaars uit deze expositie komen uit heel verschillende hoeken en windstreken, ook in hun materiaalgebruik is er een wereld van verschil. Maar wat hen aan elkaar verbindt is de verstilling in hun werk.

Olga Tolstova (1984) studeerde af aan de Kunstacademie in Moskou. Ze is portrettist en laat zich inspireren door de innerlijke en uiterlijke schoonheid van mensen. Ook schildert ze  dierenportretten. Olga werkt graag met pastel.

Tilmann Meyer-Faje studeerde in 2000 af aan Gerrit Rietveld Academie,  de afdeling audiovisueel. Zijn sculpturen en installaties zijn afgeleid van industriële constructies. Recent produceerde hij een grote vloot oorlogsboten die werden getoond op de internationale Keramiek Biënnale in Korea.

Victorine Loomans studeerde ze vier jaar aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten. De rode draad in haar werk is de levenskracht van de mens, die  volgens haar in de tors zit en zich voornamelijk uit in beweging. Behalve beelden maakt ze ook reliëfs, schilderijen en scrolls.

Yvonne van den Elsen is architect en beeldend kunstenaar. Beelden uit haar architectenwerk vertalen zich op papier, doek en karton. In veel van haar werk doemt vaak onbedoeld een gebouw op of de textuur en kleur van materialen als beton en staal. Op het moment dat er mensen in het werk verschijnen, komt de emotie sterk in beeld.

Louis Blondiau maakt monochrome landschapsschilderijen. Blondiau komt  uit  België.  Na 15 jaar in Londen (VK) te hebben gewoond, is hij onlangs naar Nederland verhuisd. Het werk van Blondiau gaat over het overbrengen van de positieve energie van de natuur. Zijn techniek is uniek: hij combineert gravures en olieverf benaderingen en het lijkt dat het licht uit het schilderij zelf komt. Blondiau is beïnvloed is door traditionele Aziatische schilderkunst en het taoïsme, dat de nadruk legt op harmonie met de natuurlijke wereld. Blondiau creëert verstilde schoonheid.

Deel dit evenement

bottom of page