top of page

Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven

Mei is de maand van de lente, van nieuw geluid, van bloei en van Maria voor de gelovigen en van nieuw werk van de kunstenaars in Galerie Bloemendaal

Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven
Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven

Tijd & locatie

21 mei t/m 21 juni 2021

Pop-Up Galerie Bloemendaal, Bloemendaalseweg 46, 2061 CL Bloemendaal, Netherlands

Over de expositie

Gelukkig valt in deze coronatijd de galerie onder de categorie winkels. Kunst in de winkel mag, dat is kunst kijken en of kopen, musea moeten nog dicht, dat is alleen kunst kijken, dat is andere kunst. Het blijft natuurlijk discutabel of kunst essentieel of niet essentieel is. Maar dat is van alle tijden. Ook Ludwig van Beethoven begreep dat destijds al, zoals blijkt uit zijn citaat: 'De kunst? Wat zou ik zonder haar zijn? Ik weet het niet. Maar ik ben bang - ik zie wat honderden en duizenden zijn zonder de kunst!'

Klik hier voor een een impressie >>

Mei is de maand van de lente, van nieuw geluid, van bloei en van Maria voor de gelovigen en van nieuw werk van de kunstenaars in Galerie Bloemendaal. 

De exposerende kunstenaars zijn Max Koning,  Lian Pedroli, Barta de Broekert, Angeline Rood, Roos van Vlijmen, Floor de Bruyn Kops, Henk Zwanenburg, Joke Hoogendoorn en Marion van Harreveld.

Max Koning heeft de stilte, die over de wereld viel door de Corona pandemie, een serie schilderijen opgeleverd met als onderwerp de hoop van het nieuwe leven in de natuur.

Angeline Rood maakt objecten van papier. Papier vormt altijd de basis voor haar werk, in meerdere lagen, kleuren en vaak gecombineerd met draad.

Lian Pedroli maakt een impressie van haar verwondering over de explosie van geuren en kleuren. En zo probeert zij de lente te vangen op doek.

Barta de Broekert heeft dwalend door haar tuin de diversiteit vastgelegd van planten en groeivormen

Roos van Vlijmen laat een beschilderde replica zien van haar Mariabeeld  dat in  de wegkapel staat van huize “Het Heiveld” te Helvoirt.

Floor de Bruyn Kops laat nieuw, lichtvoetig werk over bloemen en bomen zien. Een pril begin van ontluikende natuur.

Henk Zwanenburg schetst vaak landschappen met daarin een auto, trein of boot, die soms bijna fotografisch zijn weergegeven. Zijn werk oogt als  een modern sprookje.

Marion van Harreveld toont foto's van tulpen.

Joke Hoogendoorn stelt haar kleurige sieraden en parels ten toon, al haar stenen daarvoor haalt ze uit China.

Deel dit evenement

bottom of page