top of page
  • Mark Doorn

De Haagse Tekenschool te BloemendaalVan 7 Juli tot en met 4 Augustus 2019 exposeren Evert Salis, Corrie van Maris, Gerard Schoneveld en Annemieke Couzy te Bloemendaal.


Wat hebben blue hour metaal, het geheim van koning midas, een godin, de bus en een rokertje gemeen? Dat de makers van deze kunstwerken allen gestudeerd hebben aan de Academie voor beeldende kunsten te Den Haag. In de volksmond ''De Haagse Tekenschool''genoemd. Hun werk is zeer verschillend maar toch vind dit werk harmonie in de pop up galerie te Bloemendaal.


Bij Evert Salis(Amsterdam 1965) zien we vooral het dagelijkse en zichtbare. De bus. Een huizenblok. Een verlaten industrieterrein. Herkenbare stukjes Amsterdam of Bollenstreek altijd in kleine formaten.


Bij Corrie van Maris(Hillegom 1962)wordt je geraakt door de poezie van het alledaagse. Haar werk is schijnbaar snel en simpel. Stevig maar ook ingetogen en altijd zeer evenwichtig.


Gerard Schoneveld(Rotterdam 1961)schildert en maakt beelden. Zijn schilderijen in forse penseelstreek vinden hun oorsprong in de realiteit :landschap maar ook stilleven. Zijn beelden stralen kracht en beweging uit en zijn vol humor.


Annemieke Couzy(Amsterdam 1964) werkt kleurrijk, onderzoekend en energiek. Hoe ver kun je gaan met het materiaal? Het levert romantisch abstract werk op dat altijd voort komt uit wat we zien en voelen.


Kom kijken! Iedereen is welkom. Ervaar een afwisselende en energieke tentoonstelling. Al het werk is te koop.


De Haagse Tekenschool te Bloemendaal

bel voor info Annemieke Couzy:06-21886472

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page