top of page
  • Mark Doorn

Opening "Kleur en Glinstering"30 november 2019 om 16.00 in Galerie Bloemendaal


Live Painting door Monique Ickenroth


Op 30 november opent Monique Ickenroth in Galerie Bloemendaal de tentoonstelling 'Kleur en Glinstering. Monique Ickenroth maakt muurschilderingen, schilderijen, portretten en decorschilderingen.


Na een studie monumentale vormgeving aan de kunstacademie te Maastricht volgde zij lessen in scenografia (theatervormgeving) aan de Academia di Belle Arti di Napoli. Uiteindelijk is ze 8 jaar in Napels blijven wonen uit liefde voor de stad, het voedsel, de geuren, de zon en de prachtige omgeving. Monique heeft er als decor- en kostuumontwerper gewerkt en de aankleding van meerdere tentoonstellingen verzorgd.


Daarna heeft ze gedurende een jaar in Los Angeles gewerkt aan muurschilderingen en art work voor verscheidene hotels en casino's in Las Vegas. Sinds 1996 leeft en werkt ze in Amsterdam.


Opdrachtgevers zijn niet alleen particulieren die een portret van hun kind willen, of een huwelijksportret, maar ook bedrijven die bijvoorbeeld een schilderij of tekening als relatiegeschenk bestellen.


Ickenroth werkt veel voor theater, film, televisie en reclame als schilder van grote achtergronddoeken en decors, en als propmaker. In haar vrije werk concentreert ze zich op pasteltekeningen en olieverfschilderijen.


De expositie 'Kleur en Glinstering' is te zien van 30 november t/m 22 december 2019 op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 – 17.00 uur

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page